Pondelok 16.12.2019, Albína


Sme transparentní

Prihlásenie

Ako si Dubčovia chlieb upiekli

O tom, aká ťažká je práca pekárov a mlynárov sa naši Dubčovia presvedčili v dielničke.

Najprv si vlastnoručne zrnko pomleli, múku preosiali, cesto vymiesili a vytvarovali do rôznych tvarov, upiekli a zjedli. Už vieme, čo všetko treba dať do cesta na chlebík, ako ho správne spracovať a upiecť, aby chutil všetkým deťom. Spoznali sme rôzne druhy obilia, dozvedeli sme sa o tom, ako sa spracováva teraz a ako v minulosti. Teta Anka nám povedala a názorne ukázala, na čo sa používala slama.

Dubčovia možno už nepovedia „fuj“, nechcem chlieb a jednoducho ho zahodia... možno im vôňa chleba pripomenie prácu, ktorú museli urobiť, aby si mohli zahryznúť do svojho bochníka... možno...